Минка Капитанова спечели изборите в Гърмен

Кандидатът на ПП ГЕРБ Кирил Котев е новият кмет на Сандански

Минка Капитанова печели балотажа срещу Ахмед Башев в Гърмен. Това сочат резултатите, публикувани на сайта на ЦИК при 100 процента обработени протоколи на СИК в ОИК, от вчерашния втори тур на местните избори в общините на Благоевградска област, където на балотаж бяха избрани общинските кметове.
Кандидатът на ПП ГЕРБ Кирил Котев е новият кмет на община Сандански, който печели с 63.63 процента от гласовете на втори тур срещу досегашния кмет на общината Андон Тотев с 36.37 процента.
В община Петрич кандидатът на ПП ГЕРБ Димитър Бръчков печели балотажа с 54.44 процента подкрепа пред управлявалия общината в продължение на четири мандата досегашен кмет Вельо Илиев от коалиция "Роден край", получил на втория тур 45.56 процента.
Досегашният кмет на община Гърмен Минка Капитанова от Движение за просперитет и сигурност на община Гърмен запазва поста си с подкрепата на 58.24 процента от гласопадавателите, докато опонентът й - кандидатът на ДПС Ахмед Башев, е с резултат 41.76 процента от балотажа.
Община Кресна също има новоизбран кмет и това е Николай Георгиев, кандидат на МК "Обединени за Кресна" (БСП, ПП АБВ, БДЦ, ЗС "Ал. Стамболийски), заслужил на балотажа 54.27 процента от гласовете на избирателите, докато неговият опонент - кандидатът на ПП ГЕРБ Атанас Махлелиев, е с 45.73 процента.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен