Избрани Новини

Петя Раева и редица известни личности станаха мисионери на благотворителната организация „Докосни дъгата“

Петя Раева, популярният експерт по здравословно хранене, автор на книги за здравословен живот и създател на марката New Green Line, представи дейността на благотворителната организация „Докосни дъгата“, чийто председател е тя, на стилно парти в бутик Bridal Fashion на 28 октомври.
Г-жа Раева, която отдавна е известна с хуманитарната си дейност, се появи на събитието облечена в зелена булчинска рокля, символ на природата, здравето и любовта към хората и децата по света, комплимент за нея от Bridal Fashion.
„Мисията на „Докосни дъгата“ е повече от благородна и цели подпомагане на редица области от обществения живот у нас. Първата й инициатива е в сферата на здравеопазването и цели набиране на средства за закупуване на инсулинови помпи за деца, болни от диабет тип 1, чиито семейства са в затруднено положение. Инсулиновите помпи са единствената алтернатива на страдащите за пълноценен и нормален живот, която за жалост е ужасно скъпа, а разходите за нея не се поемат от Здравната каса. Именно по тази причина аз и баронеса Денислава Ангелова решихме да обърнем внимание на този болезнен казус и да помогнем по най-ефективния начин“, обясни г-жа Раева.
„Каузата съществува от една година. Отначало тя бе малка, но днес към нас вече се присъединиха редица представители от културната общност в България, за което много се радваме! Освен със здравеопазване, „Докосни дъгата“ вече се занимава и с теми като образование, култура, спорт и др. Ние наистина искаме да променим ситуацията в България и сме сигурни, че ще успеем!“, допълни баронеса Ангелова, която е съучредител на асоциацията.
На отбраното събитие бяха представени и новите продукти, събрани под марката New Green Line – специалните вода и вино, които се превърнаха във вода и вино с мисия, защото всички средства от продажбите им отиват във фонда на асоциацията.
Лице на водата New Green Line стана чаровната певица Мариана Попова, а актьорът Веселин Плачков се превърна в лице на виното „Ensemble de merveilles” на баронеса Ангелова, което също е вино с мисията да помага.
„Прегърнах тази мисия от сърце, защото тя е наистина благородна и ме развълнува дълбоко. Това бе моментът, в който музиката ми се осмисли, защото всъщност само музика не е достатъчна“, разкри чаровната Мариана Попова, чието ново парче „Бяло“ също става част от „Докосни дъгата“. Чувствената балада и предстоящото видео към нея са част от кампанията „За нов живот“ на асоциацията и са един прекрасен начин за разпространение на благородната й мисия сред обществото. На събитието стана ясно още, че всички средства от продажбите на новия албум на певицата „Писмо до теб“ също ще отиват в благотворителния фонд.
Каузата на „Докосни дъгата“ вече прегърнаха и редица други редица популярни личности от светския, културен и бизнес елит у нас. Сред тях са г-жа Анелия Петкова – собственик на модна къща Bridal Fashion, певиците Силвия и Теди Кацарови, г-жа Мирела Ненчова, собственик на златарско ателие SSG и известният ПР Евгени Минчев. Всички те изразиха готовност да станат мисионери на асоциацията и по време на събитието сключиха длани и изобразиха една своеобразна дъга, съставена от различни символични цветове – зеленото, символ на здравето и природата; синьото, символизиращо свободата; пурпурното –равновесието, мъдростта на изкуството; червеното , жълтото и оранжевото – олицетворение на огъня, любовта, светлината и усмивката.
„Всеки един цвят е създаден с определена цел. Прегърнати цветовете правят дъга. Хванати за ръка ние правим нашата дъга с призив към вас да сме заедно в надеждата, в доброто, в красотата“, заяви Петя Раева.
Символиката в името на „Докосни дъгата“ се простира още по-широко, а значението й е наистина интересно.
„От прабаба ми, жена с непокорен татарски дух, знам една поговорка „В края на всяка дъга има кофа със злато“. В края на нашата дъга, златото са децата на България, тяхното здраве и радост“, допълни баронеса Ангелова.
Това е първото от поредицата от събития, които ще бъдат организирани с благотворителна цел. Под шапката на „Докосни дъгата“ предстои да се осъществят редица концерти, светски инициативи, за които тепърва ще се чуе.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов