Избрани Новини

Калин Гелев: Ремонт и безплатни детски градини, малките населени места и децата са първата ми грижа

Това заяви кандидат-кметът на ГЕРБ за Сапарева баня пред жителите на Сапарево и Овчарци

Кандидат-кметът на община Сапарева баня Калин Гелев проведе финални срещи с жителите на селата Сапарево и Овчарци и получи тяхната подкрепа в предстоящата кметска надпревара на 1 ноември. На срещите присъстваха и новоизбраният кмет на с. Сапарево Йордан Йорданов, както и новите 5-има общински съветниците от ГЕРБ в ОбС - Сапарева баня. "Йордан Йорданов има дългогодишен стаж в сферата на сигурността, а сега развива и успешно малък собствен бизнес. Вярвам, че ще бъде един много добър кмет и ще отстоява само и единствено интересите на Сапарево", заяви Калин Гелев. Той допълни, че Сапарево вече има и представител в местния парламент, който да работи за развитието на селото и да защитава интересите на съгражданите си. Това е Калин Базиргянов - 39-годишен, семеен, с две деца, работи в сферата на комуникационните услуги. Христо Милтенов от Сапарева баня е другият общински съветник на ГЕРБ. Той е от гражданската квота, със собствен бизнес, млад и предприемчив човек. Досегашният общински съветник Николай Мертекчийски получи оценка от сапаревобанци и ще защитава отново интересите им в новия парламент. На инж. Любен Кръстев също отново му бе гласувано доверие от гражданите и той също ще бъде втори мандат общински съветник от ПП ГЕРБ.

Пред жителите на Сапарево и Овчарци Калин Гелев каза: "Заявявали сме многократно, че един от основните наши приоритети са децата ни и осигуряването на по-добра жизнена среда за тях. В тази връзка ще работим изключително за подобряване на условията в детските градини и училищата, за създаването на по-добра среда, където да прекарват времето си децата ни. Предвидили сме облагородяване на дворните пространства във всички детски градини, поемане таксите на детските градини и ясли, както и осигуряването на безплатни учебни пособия за най-малките.

Като основни приоритети за с. Сапарево Калин Гелев очерта обновяване на центъра на селото,  подмяна на канализационната мрежа, където е необходимо, подмяна на осветителните тела, ремонт на улиците, занемареният парк на селото да се превърне в място за отдих, саниране на помещения в училището, които да бъдат използвани за клубове на пенсионера, инвалида и за художествена самодейност. По предложение на жителите бе обещано Сапаревската /Урсус/ вада да бъде възстановена изцяло в автентичен вид и да бъде превърната в туристическа забележителност, тъй като тя е първото хидро-мелиоративно съоръжение в България.

"Вие гласувахте доверие Йордан Йорданов да бъде кмет на Сапарево, да брани вашите интереси в ОбС и да реализира заложеното в програмата си за развитие на селото. Но, за да стане факт всичко това, е необходимо да има подкрепа и от общинския кмет. Затова ви молим за вашата подкрепа сега. Всички ние тук гарантираме, че никога няма да прилагаме политика на "наши и ваши". За нас всички са граждани на община Сапарева баня и ще работим за всеки един еднакво, защото реално вие сте нашите работодатели и това не бива да го забравя никой управляващ", заяви Калин Гелев.

"Местната власт имаше възможност 12 г. да реши поставените от вас въпроси и проблеми, но не го направи. Най-важните проекти са в точка на замръзване. Вие преценете дали сега ще имат сили и желание да го направят", каза още кандидат-кметът на ГЕРБ.

Калин Гелев, Йордан Йорданов и новите общински съветници от ГЕРБ изразиха благодарността си за оказаната им подкрепа в първи тур. Всички те призоваха за още по-голяма активност гражданите на община Сапарева баня, за гласуване по съвест и без страх. Правилният номер в бюлетината, който гарантира развитието и прозрачното управление на Сапарева баня, е №8!

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)