Избрани Новини

Проверяват таксиметровите шофьори дали са с чисто съдебно минало

Крими

30-10-2015, 12:24

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Лишават от дейност съдените или нереабилитираните

Инспектори от ДАИ, съвместно с Окръжната прокуратура във
Велико Търново, започват проверки на таксиметровите водачи за чисти свидетелства за съдимост, пише в. „24 часа”. Проверяващите ще изискват от таксиметровите компании цялата документация на шофьорите им. Ако бъде открит водач на жълта кола, който има междувременно влязла в сила присъда за престъпление от общ характер или не е рабилитиран, незабавно ще му бъде отнето удостоверението за таксиметрова дейност, обясни Йордан Иванов, началник на областния отдел на “Автомобилна администрация” във В.Търново.

Около 1400 са такситата на територията на областта, а шофьорите са повече, тъй като някои се редуват на един автомобил. Парадоксът е, че свидетелствата за съдимост, които се изискват при започване на дейност, важат 6 месеца, а няма нормативен акт, който да задължава шофьорите да ги подновяват периодично. Заради хайката на проверяващите обаче се налага таксиметровите шофьори да платят и да си подновят документа, призна Иванов.

Миналият октомври е имало подобна проверка, която е продължила две седмици. Тогава не са били открити осъждани таксиджии в Търновско.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов