Избрани Новини

Уволниха РЗИ шефа в Благоевград д-р Лена Павлова

Това е второто й уволнение от поста

Уволниха шефа на Регионалната здравна инспекция в Благоевград д-р Лена Павлова, съобщава struma.bg. Заповедта за освобождаването й по чл. 19 от Закона за администрацията без предизвестие вчера й връчили двама министерски пратеници. Д-р Павлова отказала да подпише заповедта си за уволнение.Това е второто уволнение на д-р Л. Павлова от поста.

„Резултатите ни след ревизия на Държавен финансов контрол са отлични, ние сме от малкото РЗИ в страната, които работим по европроекти, нямам негативна атестация и съм назначена след конкурс, затова освобождаването ми е чиста политическа репресия и уронване на професионалния ми престиж”, коментира д-р Л. Павлова и декларира категоричното си намерение да заведе дело.

Следобед уволнената шефка събрала в кабинета си колегите и ги почерпила на раздяла. „Тръгвам си доволна от свършената работа, имам с какво да се гордея и се разделям достойно с колегите, жалко че професионализмът вече не се цени“, коментира д-р Павлова.

Тя определи като обидни слуховете за партийни пребоядисвания, за да се задържи на поста, с думите: „Била съм член единствено на СДС, който е сменял убежденията си, за да се хареса на силните на деня, да си носи отговорността”.

Зад гърба си д-р Павлова има 26 години стаж в здравната инспекция, където започнала като лекар ординатор и се изкачила до директорската длъжност, минавайки през всички стълби на професионалния растеж. В шефското кресло на РЗИ тя има общо 14 години, поредното й освобождаване е 1 година преди да навърши пенсионна възраст. Миналата година д-р Л. Павлова бе в продължителен болничен и около 9 месеца не бе на работа.

Ден преди да й връчат заповедта за уволнение, между нея и заместника й д-р Михаил Кметски прехвърчали искри, той напуснал видимо ядосан кабината й и малко по-късно се обадил на секретарката, че е в болнични. Днес се очаква да се върне на работа и да оглави инспекцията.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов