Избрани Новини

Убит шофьор и двама ранени в челен сблъсък на бус и камион

Високата скорост е най-вероятната причина за катастрофата

Жестока катастрофа стана днес по обяд на пътя между село Аврамово и Якоруда. Микробус се заби челно в идващ насреща камион. При свирепия удар загина мъж, а други двама са ранени. Заради тежкото ПТП шосето остана блокирано за няколко часа и се образуваха километрични опашки. Сигнал за инцидента е подаден в 12,08 часа в петък на телефон 112.

Сблъсъкът е между товарен автомобил „Мерцедес" и микробус „Мерцедес". Те са се ударили толкова силно, че се е наложила два екипа огнеборци от Якоруда и Разлог да режат ламарините на двете возила, за да измъкнат пострадалите.  44-годишният шофьор на микробуса, който е от село Хаджиево, община Пазарджик, е издъхнал от тежките травми в болницата във Велинград. В същото здравно заведение е настанен за лечение 49-г. пътник в буса, който е от Пазарджик.

42-годишният водач на камиона е транспортиран с линейка и е настанен в болницата в Разлог. Раненият мъж е от Гоце Делчев. Полицаи извършиха оглед на мястото на произшествието. Уточняват се причините за тежката катастрофа. Най-вероятно несъобразена с пътните условия скорост е довела до кървавото ПТП, съобщава standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов