Избрани Новини

В Община Банско ще има 19 избирателни секции

Общо 11 партии имат листи за общински съветници

На територията на Община Банско ще има 19 избирателни секции, десет от тях ще са в град Банско, като няма да има подвижна. Това каза Христина Валеюва, председател на ОИК-Банско, във връзка с подготовката за предстоящите местни избори, предаде Фокус. По думите ѝ има 3-4 подадени жалби. „Приели сме решения по всички тези, които са постъпили”, посочи Христина Валеюва, като добави, че повечето са свързани с разкъсани плакати и билбордове. За кмет на Община Банско са се кандидатирали петима. Досегашният кмет Георги Икономов е издигнат от ПП ГЕРБ. Лазар Захова е кандидат на Реформаторски блок. Александър Краваров е лицето определено от "ЗАЕДНО ЗА ОБЩИНА БАНСКО" - ВМРО, ББЦ, ДСХ, АТАКА. Костадин Дурчов е кандидатът на Българска социалистическа партия, а Михаил Рахова на БЪДЕЩЕ ЗА ОБЩИНА БАНСКО - БСД – НДСВ.. Това са: БЪДЕЩЕ ЗА ОБЩИНА БАНСКО - БСД – НДСВ; "НАПРЕДЪК"; БСП; "ЗАЕДНО ЗА ОБЩИНА БАНСКО" - ВМРО, ББЦ, ДСХ, АТАКА; АБВ; СИНЬО ЕДИНСТВО; НФСБ; РБ; БДЦ; ПП ГЛАС НАРОДЕН И ПП ГЕРБ.
За кмет на Добринище има три кандидатури. Представителят на БЪДЕЩЕ ЗА ОБЩИНА БАНСКО - БСД – НДСВ е Никола Сакарев. Благой Милев е кандидат на БСП, а досегашният кмет Китан Галев е издигнат от ПП ГЕРБ.
В село Кремен кандидатите са двама: Любен Кокудов от БСП и Емилия Пандева от ПП ГЕРБ. В кметската надпревара в село Места  са се включили трима: Румен Боденов от "ЗАЕДНО ЗА ОБЩИНА БАНСКО" - ВМРО, ББЦ, ДСХ, АТАКА; Николай Сеизов от БЪЛГАРСКИ ДЕМОКРАТИЧЕН ЦЕНТЪР – БДЦ и Елена Дашева от ПП ГЕРБ. Трима са кандидатите за кмет в село Филипово: Фаим Молла от „ НАПРЕДЪК“ , Юсеин Ходжа от БСП и Ариф Моллов.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)