Избрани Новини

Архимандрит Хризостом изнесе беседа за "Православието и Европа"

Присъства Неврокопският митрополит Серафим

Првославният информационен център към Неврокопската света митрополия организира беседа на тема "Православието и Европа" с гост лектор архимандрит Хризостом (Майдонис). Беседата се състоя тази вечер в конферентната зала на Регионален исторически музей - Благоевград.

Архимандрит Хризостом Майдонис е деен духовник - мисионер, клирик е на епархията на Йерисо, завежда антисектантската дейност на Солунска митрополия. Посещавал е много православни страни, периодично работи в епархиите на Александрийската патриаршия, особено където служат архиереи и монаси от Света гора. През 2011г. гостува в Конго и преподава като гост професор по литургика в Богословския факултет на Православния университет в столицата Киншаса.

На срещата присъства Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Сепафим, свещеници от епархията, богослови и миряни. Беше прожектиран филмът "Позицията на православните в едно многокултурно общество". След прожекцията се проведе разговор - дискусия по темата за православието в днешното общество.

Децата от детския курс по журналистика към Православния център направиха и първото си интервю с архимандрит Хризостом за новата детска рубрика "Кандилце" в предаването "Тийн зона" на Радио Благоевград.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов