Избрани Новини

400 полицаи охраняват изборите в Кюстендилско

Създадена е работна група за реагиране на сигнали

В ОДМВР – Кюстендил е създадена организация за подготовката и произвеждането на избори за общински съветници и кметове и на национален референдум на 25 октомври 2015 г.

400 служители на МВР са ангажирани в Кюстендилска област за охрана на секционните избирателни комисии и подвижните СИК за обезпечаване сигурността на изборния процес. Организирано е съпровождането на бюлетините към изборните секции и придвижването на комисиите след вота към общинските избирателни комисии и до ЦИК.

Създадена е работна група за реагиране на сигнали, свързани с нарушения и търговия с гласове.

Утвърден е План за дейността на структурите в дирекцията с цел гарантиране на сигурността, противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите, опазване на обществения ред и охрана, осигуряване на пожарната безопасност и защитата на населението в периода на подготовка и по време на произвеждане на изборите. Съвместно с прокуратурата са набелязани конкретни мерки за гарантиране на честен и безпристрастен вот. 
Служители на Областната дирекция на МВР и РДПБЗН извършат проверки на сградния фонд и прилежащата територия на сградите и помещенията, определени за изборни секции.

От 15 октомври, със заповед на министър Румяна Бъчварова, стартира и работата на открита денонощна линия в МВР. На  тел. 02/982 22 32, факс: 02/982 56 46 и e-mail izbor@mvr.bg  
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
гражданите ще могат да подават сигнали за нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес. Откриването на линията е част от предприетите във вътрешното ведомство мерки за обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на местните избори.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)