Избрани Новини

Атанас Камбитов: "Много е важно да си поставяме изпълними цели"

Срещна се с жителите на благоевградския квартал "Еленово"

Кандидатът за кмет на Благоевград д-р Атанас Камбитов, кандидатите за общински съветници от ГЕРБ и народният представител и областен координатор на партията Даниела Савеклиева се срещнаха с жителите на благоевградския квартал "Еленово". На нея бяха обсъдени свършената работа през последните четири години от страна на общинската администрация, основните акценти в Управленската програма на ПП ГЕРБ за общината за периода 2015-2019 г, както и градивни предложения. „Тук мога спокойно да дойда, защото през последния мандат за квартала се направиха много неща. Почти 100% от блоковете ще бъдат санирани по Националната програма за енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради. Това ни дава възможност да променим облика на града. Много е важно да отбележим, че тези неща се случват с външно финансиране, което позволява средствата от общинския бюджет да се разходват за решаване на други проблеми в общината“ , каза д-р Атанас Камбитов. В тази връзка той даде за пример междублоковите пространства, които ще бъдат облагородени със собствен финансов ресурс. Д-р Камбитов сподели и идеята си върху самите блокове да бъде направена зелена настилка, както и да бъдат поставени соларни панели.

„В квартал "Еленово" започваме да правим и детска спортна площадка, с фитнес уреди, площадка за деца със специфични потребности, както и специална площадка за деца с аутизъм. Плувният басейн в VIII СОУ вече е готов“,  каза още д-р Камбитов.

Той поясни, че благодарение на защитените проекти от страна на община Благоевград и подсигурените 176 млн. лева до края на 2017 г, бизнесът в общината ще се съживи, а състоянието на инфраструктурата и в кварталите ще се подобри. Той сподели намеренията си за цялостно рехабилитиране на уличната мрежа в квартал "Освобождение". „Ще бъде направен водопровод, канализация, улична настилка, осветление. Освен това ще бъде изградена нова детска градина в квартала, с капацитет около 200 деца“,  каза още кандидатът за втори кметски мандат. По време на срещата той засегна и развитието на туризма, като поясни, че ще бъдат обновени Розариума, зоопарка, квартал Вароша и Ловен дом. „Ще бъде направен и лифт, който ще води до православния комплекс „Памет и вяра“, ще възстановим и римската крепост в село Зелен дол“, каза още Камбитов. Той поясни, че предстои да бъде обновена и централна градска част в Благоевград, където ще бъдат подменени плочките на площадните пространства, както и тротоарните площи. Започва и изграждането на модерно LED осветление, което ще бъде въведено поетапно в цялата община.

Жителите на благоевградския квартал "Еленово" проявиха явен интерес и към обектите, които ще бъдат построени на терена на бившите казарми, където ще бъде изграден Експо център, православен храм и музей на Мекедоно-Одринското опълчение. „Вече сме на финалната права по прехвърлянето на 62 декара площ. На този етап имаме сключен договор с изпълнител, който влиза в терените. На по-голямата част от площта, която ще бъде прехвърлена, ще бъде направен парк със спортни и детски площадки“, поясни д-р Камбитов. По време на срещата той запозна жителите на квартал "Еленово" и с намерението си да бъде направен пешеходен мост от терена на бившите казарми, който да стига до парковата зона на Американските общежития, с връзка край река Благоевградска Бистрица до парк „Бачиново“.

Д-р Камбитов се спря и на депото, което ще бъде готово до средата на следващата година. „До 2011 година не бяха направени никакви постъпки за реализиране на обекта, заради което Общината плаща големи отчисления. Ние започнахме от създаването на сдружение. Ако не бяхме задействали процедурата по изграждане на депото до 5 години Общината щеше да фалира“, каза още д-р Камбитов.

Жителите на квартала споделеха и свои идеи, за които кандидатът за кмет на Благоевград Атанас Камбитов и кандидатите за общински съветници поеха ангажимент. „Много е важно да поставяме пред себе си изпълними цели.  Важно е какво обещаваш, но още по-важно е как го изпълняваш“, каза още д-р Атанас Камбитов.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)