Избрани Новини

„Поход за свобода” срещу трафика на хора

Мисия

16-10-2015, 10:38

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Стартира нова гореща линия за жертвите на трафик

Във връзка с 18 октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора, Местната комисия за борба с трафик на хора към Община Велико Търново стартира превантивно-информационна кампания. Тя започва на 17 октомври – събота, когато съвместно с Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни ще проведат символичен „Поход за свобода“, към който могат да се присъединят всички желаещи. Инициативата е на Фондация „Кампания А21“, а идеята е за пореден път населението да бъде информирано за опасностите от попадане в трафик и начините за предпазване. Ще бъде обявена и новата гореща, безплатна, анонимна телефонна линия на „А21“ за жертви на трафик 0888 20 100, която стартира от утре - 17 октомври.

Походът ще стартира пред МДТ „Константин Кисимов от 10.00 ч утре, ще премине по главната улица до паметника „Майка България“ и ще приключи в 11.00 ч. пред паметника „Асеневци“ с кратка беседа на открито и раздаване на информационни материали по темата. Към похода ще се присъединят Център „Амалипе“, деца от Центрове за настаняване от семеен тип, ученици от СОУ „В. Благоева“, Старопрестолната гимназия по икономика и други училища, както и граждани.

Кампанията продължава с информационна акция пред Община Велико  Търново на 19 октомври, когато ученици-доброволци към комисията отново ще информират населението за престъплението „Трафик на хора“ по интересен и атрактивен начин – чрез раздаване на балони с послания, както и сини сърца – символ на съпричастност към жертвите на трафик.

По време на кампанията на Местната комисия ще бъдат проведени информационни часове в училищата във Велико Търново, ще се състоят прожекции на филми по темата, както и информационни беседи с най-рисковите групи.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов