Избрани Новини

Мъжки хор от Латвия "Dziedonis" пя в Благоевград (снимки)

Ще участва в Шестия международен фестивал за мъжки и момчешки хорове "Свети Иван Рилски" в Дупница

Латвийският университетски хор „Dziedonis” тази вечер изнесе концерт в големия салон на читалище "Никола Вапцаров" - Благоевград. Ръководител и диригент е Улдис Кокарс. Под диригентската палка и на диригентите Eйнарс Веро и Oскарс Йеке в програмата прозвуча световна хорова класика от Ренесанса до днес, латвийска народна музика, църковни песнопения и разбира се - "Родна реч" на български.

В концерта участва и Смесен хор „Ален мак” към читалището в Благоевград с диригенти Христо Велев и Йоланта Лазарова.

Хор „DZIEDONIS” /"Певец" / е създаден през 1924г. и има над 1200 участия в чужбина и Латвия. Има 11 призови награди в родината си и на международни хорови фестивали. Сега е в България за участие в Шестия международен фестивал на мъжките и момчешки хорове "Свети Иван Рилски", който се провежда в Дупница. От 2013г. Дупница е Национален център за мъжко и момчешко хорово изукуство.

Гостите бяха поздравени от председателя на читалище "Н.Вапцаров" Васил Новоселски, който поднесе и подаръци за спомен от срещата им с благоевградската публика. А тя се наслади на великолепното изпълнение на латвийците от хор "Dziedonis".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов