Избрани Новини

Мария Габриел: Сандански може да развие потенциала си чрез Кирил Котев и ГЕРБ

Мария Габриел даде идея за изложение на Сандански в Европейския парламент

С кандидата на ГЕРБ за кмет на Сандански Кирил Котев се работи лесно и продуктивно. Уверена съм, че Сандански има невероятен шанс за по-добро европейско бъдеще с него като кмет. Това заяви ръководителят на българската делегация в Групата на ЕНП в Европейския парламент и зам.-председател на Групата на ЕНП на среща с бизнеса в курортния град. „За Сандански нещата могат да се подобрят, ако Кирил Котев стане кмет, защото има подкрепата и на национално ниво, и в мое лице в Европа. Заедно можем да популяризираме даденостите на града на европейско ниво, да допринесем цяла Европа да заговори за Сандански и да видим града като модерен и проспериращ европейски град. Знам, че отборът на ГЕРБ за община Сандански е мотивиран да гради и постига заедно с гражданите на общината, заедно с предприемачите“, каза още Габриел. 

Тя отбеляза, че една от перспективите за развитието на Сандански са малките и средни предприятия, особено в сферата на туризма.

"В настоящия програмен период съществуват много програми за европейско финансиране, до които фирмите от Сандански имат достъп. Това са програма КОЗМЕ, най-новата програма за транснационално сътрудничество Балканите - Средиземно море, програма Иновации и конкурентоспособност и много други финансови инструменти“, посочи евродепутатът от ГЕРБ. Мария Габриел даде идея за изложение в Европейския парламент, в което да бъдат представени природните дадености на Сандански и възможностите за туризъм и бизнес.

"Живеете в един от най-забележителните български градове като географско положение и климатични дадености. Сандански има потенциал да бъде перла в короната на най-развитите туристически дестинации, тъй като е естествена лечебница и балнео-курорт. Сандански заслужава да бъде разпознаваем на европейско и световно ниво, и като град с древна история и съхранени ценности. Подкрепяйки Кирил и кандидатите на ГЕРБ за общински съветници и кметове на населени места, подкрепяте по-доброто бъдеще, по-устойчивото развитие, повече инвестиции, повече работни места”, заяви в заключение Мария Габриел.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)