Избрани Новини

Кандидат-кметът на ГЕРБ в община Бобов дол инж. Мая Спасова: Ще подобрим качеството на социалните услуги

Ще се създадат по-добри условия за хората в неравностойно положение

Срещи с жителите на най-малките населени места от община Бобов дол проведоха кандидат-съветниците и кандидатът за кмет на ГЕРБ инж. Мая Спасова. Пред присъстващите те имаха възможност да представят своята визия за развитие на общината и да изслушат проблемите на местните жители.

В село Мала Фуча кандидат за кмет на ПП ГЕРБ е Елена Стоилова. Стоилова посочи, че един от най-големите проблеми в селото, който тормози местните жители, е проблемът с водоснабдяването. Кандидат-кметицата от ГЕРБ обеща да работи с всички сили за неговото решаване. Жителите на с. Мала Фуча се оплакаха и от липсата на качествени социални услуги. От своя страна инж. Мая Спасова каза, че, ако й гласуват доверие, ще предложи общинска програма за развитието на социалните услуги на територията на община Бобов дол. Тя ще бъде отговор на потребностите на различните целеви групи, съставляващи населението на общината. Ежегодно ще бъде предлаган и годишен план пред Общинския съвет. "Ще използвам всички европейски средства, предоставящи възможност за различните политики в социалната сфера. Ще подобрим качеството на съществуващите социални услуги – домашен патронаж, център за настаняване от семеен тип, център за социална рехабилитация и интеграция, хоспис.  Ще работим и за създаване на условия за свободно и лесно придвижване на хора в неравностойно положение в публичната среда и институциите. Всяка година ще предлагам програма за полагане на общественополезен труд срещу получаване на социални помощи. Ще търсим добри практики от ЕС и иновативни подходи за предоставяне на по-широк спектър от социални услуги", обобщи пред жителите на Мала Фуча инж. Мая Спасова.

В село Горна Козница населението е под 100 човека и там няма да се провеждат избори за кмет на кметство. Пред кандидатите на ГЕРБ хората споделиха проблемите, които имат с водоснабдяването, както и притесненията си, че запустялата сграда на дома за деца с умствена изостаналост се руши. Инж. Мая Спасова посочи варианти за решаване на тези проблеми и обеща, че, ако хората гласуват доверие на ГЕРБ - Бобов дол, тя и съветниците ще работят с всички сили за решаването им. 
В село Бабино ПП ГЕРБ се явява със свой кандидат за кмет. Пред препълнена зала инж. Мая Спасова представи кандидата в населеното място - Мариана Иванова. "Тя е млада, амбициозна и иска да подобри условията за живот тук. Г-жа Иванова до момента е технически сътрудник към кметското наместничество в Бабино, запозната е с всички проблеми в селото и знае как да работи за тяхното решаване", заяви пред присъстващите Мая Спасова.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов