Избрани Новини

Бащата на полуудушеното момиче: Ще съдя картинга, детето ми едва не загина!

18-годишната бургазлийка едва не се удуши с шала си на пистата

Бащата на 18-годишната Бригита Б., която едва не се удуши на шала си, докато се забавляваше на картинг, ще съди пистата в мол „Странд”.

„Дъщеря ми отишла да кара с двама свои приятели на 30 септември и едва не загинала на място заради безотговорното отношение на някои служители в картинга”, каза пред "Флагман" Любомир Бакалов.

„Предупредили са я да върже косата си, но я оставили да се качи да кара с шал на врата. Оправдават се с това, че бил вътре в якето й. От силната въздушна струя той се отвързал, оплел се в гумата и започнал да души Бригита. Със сетни сили детето ми разкъсало плата и успяло да се отскубне от клопката. Трахеята й обаче била разкъсана и състоянието й било много тежко”, обясни баща й.

„Детето ми е травмирано и ще съдя картинга за тотална безотговорност! Не служителите са закарали дъщеря ми в Спешното, а нейните приятели. Освен това от картинга не са й обяснили мерките за безопасност”, каза Любомир Бакалов.

„Като е станала от картинга, не е можела да говори, но не е губила съзнание. В момента е добре, но все още в шок. Майка й е при нея в болницата. Благодаря на д-р Даниел Петков и д-р Светлозар Георгиев, които спасиха детето ми”, каза Любомир Бакалов.

Бригита е приета в МБАЛ-Бургас, където зам.-директорът на болницата, неврохирургът д-р Светлозар Георгиев и началникът на УНГ-отделението д-р Даниел Петков извършват сложна операция, с която буквално я връщат към живот.

„В момента предстои да й бъде поставен имплант, който да държи тъканите на разкъсаната трахеята. Пациентката е имала и късмет, защото в такива случаи жертвите остават на място”, казаха специалисти.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)