Избрани Новини

Хлапета се превръщат в ядосаните птици в Банско

Програмата ще обедини традиционни игри с модерни забавления

Община Банско и Ники Станоев ще стимулират децата да се движат повече с детски празник на открито.

Програмата ще обедини традиционни игри като дърпане на въже с модерни забавления като Angry Birds (ядосаните птици) на живо.

Най-малките жители и гости на град Банско ще имат възможността да се включат в игри на открито в рамките на детски празник, наречен „Ден на децата с Ники Станоев“. Събитието ще се проведе на 3 октомври, на футболния стадион в града, а началният час е 10:30 часа. Организатор е Община Банско. Водещ ще бъде популярният български актьор Николай Станоев, станал известен с един от най-гледаните български сериали „Домашен арест“ и с победата си във формата на Шоуто на Слави „Народен артист“.

„Днешните деца все по-дълго остават долепени до компютъра, социалните мрежи и видеоигрите заемат все по-голяма част от живота им и движението все по-рядко присъства в ежедневието им. Затова аз съм особено радостен да участвам в една инициатива, която ще стимулира децата на Банско да се забавляват чрез повече движение и да открият удоволствието от игрите на открито. Надявам се повече деца и техните родители да се присъединят към нас на 3 октомври“ - споделя Ники Станоев.

Програмата включва десет интерактивни игри и занимания и ще продължи през целия ден. Тя ще обедини както традиционни игри като дърпане на въже и състезание с чували, така и модерни забавления като Angry Birds на живо. Организаторите от Община Банско са подготвили както физически игри, така и интелектуални занимания, развиващи уменията за работа в екип. Децата ще имат възможност да поиграят също на надуваеми човешки джаги, туистър на открито и скрабъл на трева. Обслужваща event-агенция на събитието е Coco Agency, която има дългогодишен опит в организирането на мащабни събития за деца и възрастни, сред които „Обичам 90-те“, „Фестивал на цветовете“ и много други.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов