Избрани Новини

Ограждат с по-висока мрежа вълчицата – беглец

Предстоят спешни ремонтни дейности

По-висока ограда ще има за избягалата вълчица, която бе заловена в понеделник, информира в."Стандарт". „Обсъждаме със строителите в момента как най-добре ще заздравим клетката. Ще я вдигнем по-високо, ще пуснем мрежа и навътре, за да не може да скача директно нагоре. Консултирах се със специалисти и те ме увериха, че младата и атлетична вълчица може да скочи и до 5 метра височина", заяви днес Крум Попниколов.

Предстоят спешни ремонтни дейности. До техния край четириногият беглец ще бъде настанен в стария си дом, който обитавал заедно с другите два вълка преди направата на новата им клетка.

„Там е малко тясно, но се надявам, че за няколко дни строителите ще са готови и ще пуснем тук трите вълка, където ще са близо до естествената си среда и ще се ширят на близо половин декар площ", каза още управителят на зоопарка. През цялото време, в което вълчицата бе на свобода, той бе убеден, че животното не е опасно за хората, не е агресивно и няма да направи никаква беля. Защото е родено в благоевградския зоопарк и е свикнало с хората. Попниколов вярваше, че рано или късно нежният беглец ще бъде заловен. Причината е, че е нормално да се връща в зоопарка, където е малката му глутница от още два вълка и е осигурена храната му.

Приключенията на свобода за осеммесечната вълчица от благоевградския зоопарк завършиха.  Тя се е измъкнала от клетката си със шампионски висок скок от 3,5 метра над металната ограда. Офейка от зоологическата градина на 20 септември сутринта и в продължение на 9 дни бе неуловима, макар да се намираше в района. Животното падна в капана в понеделник по обяд. Управителят на зоопарка Крум Попниколов и експерти чакали хищника край клетката му, до която поставиха капан преди дни. Животното обаче ги видяло и побягнало надолу през зелените площи. Влязло в дома на мечките Явор и Калина, които са „на море" в Айтос, тъй като „жилището" им се разширява и модернизира. Попниколов изчакал четириногото да се успокои, вратите на мечата клетка били затворени. После вдигнал пушката и я уцелил със стрела в задния крак. Тя паднала, упойката я хванала и служители на зоологическата градина я пренесли в отделна клетка.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов