Избрани Новини

Хотелиери в Банско предлагат специални оферти за полицаи

Всяка зима в града се командироват между 15 и 20 полицейски служители

Хотелиери в курорта Банско ще настанят при по-ниски цени за нощувка командированите полицаи през зимния сезон, информира "Стандарт". В момента собствениците, които имат възможност да настанят служителите на МВР, изготвят своите оферти. Те трябва да са готови до края на работния ден във вторник /29 септември/. „Искаме да сме полезни и ние. Защото по-добрата сигурност тук и гаранция за повече туристи", твърдят местни хотелиери. Всяка зима в най-добрия ни зимен курорт се командироват между 15 и 20 полицейски служители.

Целта е с тяхна помощ да се осигури безопасността на жителите и гостите на града, както и да се опази общественият ред, тъй като идват на почивка хиляди туристи от страната и чужбина. Специално за ски сезона от няколко години пристигат полицаи от Гърция и Румъния. Те участват заедно с наши униформени в съвместни патрулни двойки и помагат за превода, когато има проблеми с гръцки или румънски гости на планинския град. Във всяка една смяна от декември до средата на март има по двама полицаи от двете съседни държави.

Община Банско заплаща престоя на допълнителните екипи от полицейски служители. „Опитът ни показва, че този допълнителен ресурс, който МВР осигурява в подкрепа на нашето Районно управления на полицията, върши много добра работа. Празниците преминават спокойно, общественият ред се спазва, всички критични точки на пистите и в курорта се обезпечават с полицейско присъствие", твърдят от кметството в Банско.

Нашите, гръцките и румънските полицаи доказват, че може да съществува интернационална полиция. Благодарение на техния труд и професионализъм миналия зимен сезон бяха отчетени много добри резултати от съвместната им работа.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов