Избрани Новини

Кандидатът за кмет на Гоце Делчев Георги Андонов поздрави мюсюлманите за Курбан Байрам

Заместник-председателят на НС Димитър Главчев: Етническата толерантност е висша демократична и чисто човешка ценност

Заместник-председателят на НС от ПП ГЕРБ Димитър Главчев посети ромския квартал в Гоце Делчев заедно с кандидата за кмет на общината Георги Андонов по повод мюсюлманския празник Курбан Байрам. Жителите на квартала приеха поздравленията им за празника и благодариха за уважението, с което се отнасят към значимия за тях повод.

"Всяка религиозна общност има празници, които тачи много. Ние от ПП ГЕРБ уважаваме това, защото изповядваме европейските принципи. Етническата толерантност е висша демократична и чисто човешка ценност. Вярвам, че търпимостта към различното, към другия ни помага да живеем по-добре", заяви Димитър Главчев по този повод.

"Живеем в регион на България, където не можем и не трябва да бъдем разделяни по различни признаци – било то религиозни, етнически, културни или социални. Всички живеем на едно място, една общност сме – едно цяло. Важно е да се уважаваме и да се разбираме. Многообразието от култури, специфично за Гоце Делчев и околностите, е нещо силно положително и ни показва като толерантни хора. Трябва да използваме това като предимство – каквито и различия да имаме, общите неща са повече – желанието да живеем в добър град, хубав град! Това е голямата ни обща цел, която ни прави обединени и силни заедно", допълни Георги Андонов след поздравителното си слово към мюсюлманите.

Главчев и Андонов бяха придружени от кандидатите за кметове и общински съветници от ПП ГЕРБ за община Гоце Делчев, които използваха празника да поговорят с хората за това какво биха искали да се промени в града и областта.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)