Избрани Новини

Традиционната среща на стари горноджумайски родове

Мисия

27-09-2015, 11:54

Снимка:

община Благоевград

Автор:

bladoevgradutre

Всичко от Автора

Събитието бе посветено на предстоящия 150 годишен юбилей на читалището в Благоевград

Традиционната среща на стари горноджумайски родове и бежански групи на българи от Вардарска и Егейска Македония се проведе за седемнайсети пореден път, съобщи Дарик радио.

Организатор на събитието е Народно читалище „Н. Вапцаров-1866” Благоевград. Срещата бе посветена на предстоящия 150 годишен юбилей на читалището.

Под стрехите на благоевградска механа се събраха над сто потомци на тези фамилии, най-многобройни  сред които Големинови, Бръчкови, Кехайови,Бакалови,  Аспарухови, Междуречки, Мицови, Стаматови, Джибрилови, Алтъпармакови, Кацарски и други, информират от пресцентъра на читалището.

Гости на срещата бяха и българи, живеещи от дълги години в Америка, Канада и Австралия. Те  бяха поздравени от Председателя на читалището и Председател на Областния читалищен съвет Васил Новоселски.

За доброто настроение на гостите се погрижиха Китаро-мандолинен оркестър „Пирински звуци” и Група за стари градски „Нежни звуци” към читалището, а „Песен за Благоевград”,  изпята от Димитър Чалъков успя да развълнува всички.

Следващата традиционна среща ще се проведе през 2017 година.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов