Традиционната среща на стари горноджумайски родове

Мисия

27-09-2015, 11:54

Снимка:

община Благоевград

Автор:

bladoevgradutre

Всичко от Автора

Събитието бе посветено на предстоящия 150 годишен юбилей на читалището в Благоевград

Традиционната среща на стари горноджумайски родове и бежански групи на българи от Вардарска и Егейска Македония се проведе за седемнайсети пореден път, съобщи Дарик радио.

Организатор на събитието е Народно читалище „Н. Вапцаров-1866” Благоевград. Срещата бе посветена на предстоящия 150 годишен юбилей на читалището.

Под стрехите на благоевградска механа се събраха над сто потомци на тези фамилии, най-многобройни  сред които Големинови, Бръчкови, Кехайови,Бакалови,  Аспарухови, Междуречки, Мицови, Стаматови, Джибрилови, Алтъпармакови, Кацарски и други, информират от пресцентъра на читалището.

Гости на срещата бяха и българи, живеещи от дълги години в Америка, Канада и Австралия. Те  бяха поздравени от Председателя на читалището и Председател на Областния читалищен съвет Васил Новоселски.

За доброто настроение на гостите се погрижиха Китаро-мандолинен оркестър „Пирински звуци” и Група за стари градски „Нежни звуци” към читалището, а „Песен за Благоевград”,  изпята от Димитър Чалъков успя да развълнува всички.

Следващата традиционна среща ще се проведе през 2017 година.

 Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"