Избрани Новини

Патрисиа Каас разчувства хилядната публика на "Francofolie. Благоевград”

Вечерта завърши с ансамбъл"Пирин" и голямо хоро

Рози и бурни аплодисменти посрещнаха примата на френската музика Патрисиа Каас на сцената на възродения след 23 години фестивал „Francofolie. Blagoevgrad”. Втората фестивална вечер поднесе много емоции на хилядите жители и гости на Благоевград, дошли от цял свят, за да се срещнат с любимите си звезди.  Въпреки лошото време, площад „Георги Измиерлиев” се изпълни и всички пяха и танцуваха,  независимо от дъжда, който валеше на моменти. Организаторите от Община Благоегврад и френското издание на фестивала приеха това за добра поличба и бъдещ успех на “Francofolie. Благоевград”.

Българският поп идол Владимир Ампов- Графа излезе пръв на сцената и повиши настроението с изпълненията на едни от най- известните си песни- „Дим да ме няма”, „А дано, ама надали”, „Невидим” . Като подарък за благоевградската публика, Графа представи и последната си песен, която скоро ще звучи в нов български сериал – „Моменти”. Верен на своя стил, Графа е заложил на електро- поп звучене и вдъхновяващ текст, който оцениха и неговите почитатели, дошли да го видят и чуят в Благоевград с аплодисменти. За финал, Графа бе оставил своята отличителна марка за лирика- „Давам всичко за теб”, което бе препратка и към следващия изпълнител в програмата- поредната звезда от френската музикална сцена- Патрик Брюел. С неугасващ плам и любов към публиката, световноизвестният Патрик Брюел развълнува и повиши още повече настроението на присъстващите още със самата си поява на сцената. Брюел бе заложил и на стилна концепция и ефекти към всяка песен. Оказа се, че френският изпълнител има хиляди почитатели, които френско или не-говорящи знаят всяка от неговите песни и пяха през цялото време със световноизвестният изпълнител. Любовта, с която Патрик Брюел изпълняваше всяка от своите песни се пренесе и на благоевградската публика и площадното пространство се изпълни с много топлина. Френският изпълнител се раздаде, а от своя страна неговите фенове го изпратиха с бурни аплодисменти.

Примата на френската музика Патрисиа Каас изпълни  сцената с финес и елегантност като самата нея. Още в първия миг аудиторията запя с нея и това продължи до самия финал. По време на своите изпълнения, тя общуваше с публиката в Благоевград, посвещаваше им всяка песен. Рози полетяха на сцената, за да й покажат любовта на почитателите й. Красота, нежност, стил, класа и невероятно присъствие на сцената или просто- Патрисиа Каас. Френската прима получи и подарък- тениска, с който си тръгна с благодарност на български език „Благодаря!”. Почитателите на френската музика и на световната звезда успяха да я върнат няколко пъти на бис, а Каас заяви, че обича да бъде пред публиката на „Francofolie. Благоевград”.

Организаторите на фестивала бяха подготвили специална изненада към всички присъстващи и най- вече към гостите от цял свят. На сцената излезе емблемата на Пиринския край- Ансамбъл „Пирин”. Едни от най- хубавите български песни прозвучаха над Благоевград, а публиката се хвана на хоро. Българи, французи, млади и по- възрастни бяха хванати ръка за ръка и закриха заедно втората вечер на световноизвестния вече фестивал „Francofolie. Благоевград”.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)