Избрани Новини

Кюстендилец кани бежанци вкъщи

Животът

26-09-2015, 14:00

Снимка:

mirela.bg

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Светият Синод: Стоп на бежанците!

Бежанец от Мали написа песен за София (видео)

Това е 39-годишният Любомир Иванов

Жител от Кюстендил е готов да предостави част от жилището си на бежанци, предаде БНТ. 39-годишният Любомир Иванов e публикувал на страницата си във Фейсбук адрес и телефон за връзка. Казва, че по този начин ще помогне поне на едно сирийско семейство временно да се интегрира.

Любомир все още не е семеен. В къщата му има достатъчно място. Готов е да предостави две стаи и баня на бежанци, без да им иска пари. Мъжът казва, че не се притеснява и не изпитва страх от бежанците.

“Мисля, че вече наистина сме част от едно по голямо европейско семейство, което трябва да демонстрира хуманизъм, защото тези хора имат въпиюща нужда в момента някой да им протегне ръка”, заяви той.

Любомир, който е юрист по образование, казва, че има подкрепата на семейството си за взетото решение. Жилището си е готов да предостави за неограничено време. За начина, по който да настани бежанци, ще потърси съдействие от институциите.

“Ще се обърна към Червения кръст, към Държавната агенция за бежанците, ще ги поканя тук те да преценят колко човека могат да приютят, с какъв профил, така че всичко да бъде ОК”, сподели той.

Любомир се надява и други хора в различните градове да последват примера му и да помогнат с каквото могат на бежанците.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов