Избрани Новини

На шест места в Благоевград ще могат да се лепят агитационни материали

Забранява се лепенето извън определените места

Шест места са определени за поставяне на агитационни материали по време на предизборната кампания за общински съветници и за кметове, както и национален референдум, насрочени за 25 октомври 2015 г. Агитационни материали могат да се лепят на афишниците пред Драматичен театър "Никола Вапцаров" и пред Зала "22 септември", на парапета на подземния гараж при Регионален здравен център, върху подпорната стена на ул."Шар планина" до сградата на ОДБХ, подпорна стена на Целодневна детска градина №8 „Вечерница“ на ул."Григор Пърличев" зад РЗИ, стените на подлеза в ж.к. "Струмско" и подпорните колони на мостовете.

Има издадена и втора заповед /Заповед №1658/18.09.2015/  във връзка предстоящите избори за общински съветници и за кметове, с която се забранява използването на държавния и общинския транспорт за предизборна агитация. Забранява се още и :

-използването на агитационни материали, които застрашават живота и здравето на гражданите, частната, общинската и държавната собственост и безопасността на движението, както и на материали, които накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите

-унищожаването и заличаването на агитационни материали, поставени по определения в Изборния кодекс ред до края на изборния ден.

- поставянето на агитационни материали на партии, коалиции и инициативни комитети в изборните помещения, както и на разстояние по-малко от 50 метра от входа на сградата, в която е изборното помещение, през изборния ден и до края на гласуването.

- поставянето на агитационни материали на места извън определените в настоящата заповед.

Партиите, коалициите и инициативните комитети в 7-дневен срок след изборния ден са задължени да премахват поставените от тях агитационни материали.

При нарушение на горепосочените задължения, се налагат административни наказания съгласно Изборния кодекс, Закон за административните нарушения и наказания и Наредбата за опазване на общинската собственост и обществения ред.

Забранява се поставянето на агитационни материали на места извън определените в настоящата заповед.

В срок до седем дни след деня на референдума (1 ноември 2015 г.) участниците в информационно-разяснителната кампания премахват поставените от тях агитационни материали по повод на вече приключилия референдум.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов