Избрани Новини

Безпрецедентен акт на вандализъм върху стадиона на ОФК "Пирин"

Стените са нашарени с неприлични призиви

Ръководството на ОФК "Пирин" излезе с декларация по повод вандалски набези върху стадион "Христо Ботев" в Благоевград.

"Скъпи и единствени фенове на "Пирин", домът на любимия на всички нас "Пирин" Благоевград бе подложен на безпрецедентен и алогичен акт на вандализъм тази нощ. Стените бяха нашарени с неприлични призиви, като не бе пожален и клубният автобус, който се ползва предимно от ДЮШ на отбора.

Ние, ръководство, треньори, футболисти и служители на клуба, признаваме, че липсата на резултати носи огромно напрежение не само сред нас, но най-вече и сред верните привърженици на "Пирин". Във всеки един момент от началото на сезона представителите на клуба са били винаги открити и готови за диалог, за комуникация, за откровения, като никой и за момент не е спрял да работи за доброто на отбора.

Ескалацията на напрежение обаче надхвърли допустими граници тази нощ. В никакъв случай посегателство към, на първо място, вашия и чак след
това – нашия дом, не може да доведе до нещо градивно или по-добро за "Пирин".

Уважаеми привърженици – това е недопустимо! Вече 20 години любимият ни клуб води войни за съществуванието си на много фронтове. Най-важната битка - запазването и вдигането на нивото на ДЮШ и "А" отбор вече е постигната. "Пирин" се състезава при най-добрите – и на ниво юношески отбори, и естествено в "А" група.

Резултатите липсват, но всички трябва да сме уверени, че те ще дойдат, защото безверието бе най-силно, когато отборът се състезаваше в областната група, но само за 4 години извървя пътя до най-високото ниво.

Апелираме за търпение. Вече не съществува въпросът – „Ще го има ли "Пирин", или не“. "Пирин" го има и е жив, а успехите ще дойдат", се казва още в декларацията.

Предполага се ,че причината за вандалския акт е вчерашната загуба на "Пирин" в мача с "Локомотив" Пловдив.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)