Избрани Новини

Проведе се XI Национален фестивал на мъжките фолклорни певчески групи в Разлог

Мисия Разлог

20-09-2015, 08:31

Снимка:

Община Разлог

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цветен Разлог (галерия)

Откриха новия стадион в Годлево и ремонтирания път Разлог-Годлево (Снимки)

Музикалното събитие събра стотици изпълнители и зрители

В Разлог се проведе XI издание на националния фестивал на мъжките фолклорни певчески групи и индивидуални изпълнители. Снощи лауреатите на фестивала се качиха на сцената и изнесоха гала концерт.

Това е единственият по рода си фестивал за автентичен мъжки фолклор в България и за поредна година се проведе под мотото „От древността към вечността”. Организатори са Община Разлог и Народно Читалище “15.IX.1903-1909” – Разлог.

Фестивалът на мъжките фолклорни певчески групи и индивидуални изпълнители се провежда за пръв път през 1998 г. по идея на Георги Мекушин и Мъжка фолклорна група към Ансамбъл „Перун”. В първият фестивал вземат участие 19 групи от Благоевградска и Пазарджишка област. През годините броят на участващите групи се увеличава, а фестивалът става популярна сцена за изпълнения на прекрасни автентични български песни.

През 2013г., когато се проведе X Национален фестивал на мъжките фолклорни певчески групи и индивидуални изпълнители, участваха 45 групи и 30 индивидуални изпълнители от страната.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов