Избрани Новини

Германски съд осъди до живот неврокопски ром

Заклал балдъзата си Диана в Мюнхен

Неврокопският ром Ангел Рамов-Папика, който закла балдъзата си Диана Крумова в Мюнхен, е осъден по бързата процедура, съобщи „Струма“. Германският съд е отсъдил наказание доживотен затвор, като първите две години килърът ще лежи в немски затвор, а след това ще бъде докаран да долежи присъдата си в България.

Каква е историята на станалата трагедия.

Преди няколко години Папика заедно с жена си Снежка - сестра на закланата Диана и с двете им малки деца - момиче и момче, заминават за Мюнхен. Започват работа, но отношенията между съпрузите се изострят. Папика опитва да склонява ромки от неврокопската махала до отидат в Германия и да работят за него като проститутки, хваща си и любовница, също българска ромка. На Снежка й идва до гуша, прибират се в Гоце Делчев и се развеждат. Съдът отсъжда двете деца да останат при майката. Оттам почват и непрекъснатите скандали, които Папика вдига на вече бившата си съпруга.

Преди три месеца сестрата на Снежка - Диана, заедно със съпруга си Стоян Влахов-Гената и момченцето им Любомир, което е на две години и половина, решават да отидат и да работят в Мюнхен. Настаняват се в квартирата на Снежка, която живее там с двете си деца. По стечение на обствоятелствата квартирата на Снежка се оказва точно срещу една пицария, където пък бившият й съпруг Папика започва работа.

Във фаталния ден Папика отишъл до квартирата да види децата. Снежка слязла долу с двете им рожби и с детето на Диана и Стоян. По стар навик бившият съпруг започнал да крещи, обижда и псува екссъпругата си. Нямало да се примири с това, че децата са при майка си, и щял да направи всичко, за да си ги вземе. От квартирата слязъл Стоян и започнал спокойно и добронамерено да убеждава Папика да не вдига скандали. След малко обаче слязла и Диана, която още повече вдигнала градуса на напрежението в стила на Папика и тя почнала да го обижда и ругае.

Папика им казал да изчакат малко. Влязъл в пицарията и след минута излязъл и забил топъл нож за пици право в сърцето на Диана пред очите на Снежка, Стоян и трите невръстни деца. Прободената жена издъхнала в линейката, която била извикана и дошла веднага. Минути след убийството Папика избягал. Полицията обаче моментално разпространила негова снимка и го обявила за издирване. След няколко часа убицецът бил заловен.

Над 200 души вчера изпратиха Диана в последния й път пеша в траурна церемония от дома на съпруга й Стоян Влахов до гробищата.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)