Избрани Новини

В Банско отчетоха повече приходи

Общинският съвет в града проведе редовната си сесия

На редовна сесия на Общинския съвет в град Банско бе одобрена информацията за текущото изпълнение на бюджета на община Банско за първото полугодие на годината. Съгласно представените данни, събраните приходи за първите шест месеца са се повишили с близо 1 млн. лева в сравнение с миналогодишния период.
Съветниците подпомогнаха двама ученици от града със затруднено финансово положение, като бяха отпуснати целеви стипендии във връзка с обучението им в областния град Благоевград. Одобрено бе също допълнително финансово подпомагане на 15-я Международен фестивал на планинарския филм, който традиционно се провежда през месец ноември в курортния град.
Бяха гласувани допълнителни средства за осигуряването на ски екипировка за децата в град Банско, записани за свободно практикуване на зимния спорт към Ски-клуб Банско, с цел стимулиране на спорта сред подрастващите.
В края на заседанието кмета Георги Икономов благодари на съветниците за ползотворната работа в рамките на отминалия мандат, като им пожела здраве и участие в изборната надпревара в духа на коректното политическо поведение.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов