Избрани Новини

Над 17 000 граждани са се възползвали от електронните услуги на община Велико Търново за 3 години

Мисия

16-09-2015, 12:35

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Над 150 услуги предлага общината, 13 са комплексни

Над 17 000 граждани са се възползвали за три години от електронните услуги на Община Велико Търново, която разполага с една от най-модерните платформи. Тя предоставя над 150 ползи за потребителя, от тях 13 са комплексните. От 2012 г. до сега системата се е надграждала и обогатявала. Тя разполага с пълен набор за достъп до информация и административни услуги, и най-вече има връзка с централните системи на правителството. Така по електронен път гражданите и фирмите могат да извършват плащания и да попълват бланки с електронен подпис, което им спестява време и разходи, както и да отправят запитвания, да правят мониторинг, да се запознаят дори с Общия устройствен план на града и др. Към общата база данни имат достъп и всички населени места в общината, които са снабдени с интернет.
Очаква се в следващите няколко години и през новия програмен период да се осъществи интеграция с ГРАО, търговския регистър, системата за достъп за извличане на информация на централната система.
В началото на октомври, главният секретар на Общината Мина Илиева ще сподели в Благоевград добрата практика с други колеги на форум на Национална асоциация на секретарите на местни администрации у нас.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов