Избрани Новини

Продължават инициативите на „Пътна полиция” в първия учебен ден

Крими

15-09-2015, 14:55

Снимка:

областна дирекция на МВР

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

До 30 септември по училищата ще текат беседи

Служители на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – В. Търново, съвместно с представители на Български червен кръст в старата столица раздаваха брошури с мотото на традиционната вече кампания на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!”. Инициативата се проведе в района на пешеходни пътеки около ОУ „Патриарх Евтимий” във В. Търново тази сутрин. Брошурите съдържат правила и препоръки за пътна безопасност, които са насочени към децата, техните родители и водачите на превозни средства.
На първия учебен ден в районите около учебните заведения имаше засилено полицейско присъствие. Нарядите, изпълняващи задачи по контрол и подпомагане на пътното движение регулираха трафика на МПС и пешеходци, с цел осигуряване безопасно пресичане от децата и техните придружители.
До 30 септември, съвместно с РИО – В. Търново ще бъдат да изготвени графици за изнасяне на 10-минутни беседи пред учениците от началния курс, посветени на проблемите на пътната безопасност. Ще се изготвят и графици за изнасяне на беседи в рамките на 1 учебен час с учениците от 5-ти до 12-ти клас, по проблемите, свързани с употребата и притежанието на наркотични вещества, употребата на алкохол, рисково поведение на обществени места, в питейни и увеселителни заведения, рискове от използване на интернет, както и проблематиката, свързана с трафика на хора и принудителна проституция.
Акцията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!” ще продължи до 31.10.2015 г.

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)