Над 3 200 ученици прекрачиха прага на училищата в Община Гоце Делчев

За първи път в класните стаи днес влизат 341 деца

Новата учебна година на територията на община Гоце Делчев бе открита днес официално. Навсякъде учебният процес започна нормално, извършени са всички предвидени ремонтни дейности в учебните и детски заведения и те са напълно готови да посрещнат своите ученици.   Над 3200 ученици прекрачват днес прага на общо 11 общински училища в град Гоце Делчев и селата от общината. Броят им е почти същият, както и през миналата учебна година. Най-вълнуващ е този ден за първокласниците и техните родители, които тази година в община Гоце Делчев са повече на брой спрямо миналата. За първи път в класните стаи днес влизат 341 деца.  За всички ученици от 1-ви до 7-ми клас са осигурени безплатните учебници, които се раздават в учебните заведения. Подсигурени са учебниците и за децата на 5 и 6 годишна възраст, които са в подготвителните групи. Тази година техният брой е с 30 повече спрямо миналата учебна година – общо 680 деца в цялата община. Учебните и детски заведения започват новата учебна година напълно готови и ремонтирани. Навсякъде са извършени освежителни ремонтни дейности. Напълно обновени по проекти на община Гоце Делчев са ОДЗ 2 „Джани Родари“ и ЦДГ 1 „Снежанка“. През следващата година такива ремонтни дейности, с които ще бъдат напълно обновени сградите и ще се повиши енергийната ефективност, ще бъдат извършени на Второ и Трето ОУ, ОДЗ 1 „Калинка“, ЦДГ 4 „Радост“ и детска ясла „Пролет“. След изпълнението на тези проекти в на територията на общината няма да остане нито едно учебно заведение, което да не е напълно обновено, с добра и модерна база и висока енергийна ефективност.

По повод първия учебен ден кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов изпрати поздравителни адреси до директорите и колективите на учебните заведения. В него се казва:„За мен е голяма чест да ви поздравя с един от най-хубавите и вълнуващи празници – първият учебен ден и началото на новата учебна година! Убеден съм, че този ден е празник за всички нас, защото нашият народ винаги се е стремял към знание и просветление.  По повод този вълнуващ празничен ден приемете моите поздрави и пожелания за една успешна и ползотворна нова учебна година! Продължавайте да изграждате знаещи и можещи личности, отговорни и добри граждани, които да успяват в живота и да постигат мечтите си! Община Гоце Делчев винаги е подкрепяла и ще продължи да подкрепя всички ваши инициативи, защото бъдещето на младите хора е сред основните ни приоритети! Бъдете здрави, упорити и всеотдайни в своята професия! Честит празник!“

По традиция ръководството на община Гоце Делчев присъства на откриване на новата учебна година в различни училища на територията на общината. Кметът Владимир Москов бе гост на тържеството в Трето ОУ „Братя Миладинови“.