Избрани Новини

Художникът Живко Янев ще става независим общински съветник

Той е учител в благоевградска гимназия

Инициативен комитет от културните дейци на Благоевград Атанас Дафинов, Атанас Янев, Илия Филипов, Кънчо Кожухаров, Мариела Тодорова, Петър Янев, Светлана Китанова издигат кандидатурата на Живко Янев за независим общински съветник в изборите за общински съветници и кметове на 25.10.2015 г., информира simitli.info Инициативният комитет е един от първите, регистрирани в Общинската избирателна комисия. Художникът, учител в НХГ, Живко Янев трябва да събере 500 подписа и до 22 септември да се регистрира в ОИК. Янев заяви, че колегите му от НХГ са го убедили, че именно от такива хора като него има нужда града ни и ще може да допринесе с идеи и предложения за културата, образованието, дори и инфраструктурата на Благоевград.

Кметът- творец на Покровник Методи Цонев също е издигнат от Инициативен комитет за независим кандидат за кмет на селото. Досега на изборите Цонев се явяваше като кмет от БСП. Диана Петрова,  Екатерина Владимирова, Славчо Крумов са регистрирали в Общинската избирателна комисия Инициативния комитет за издигането му. Кметът на Покровник е и творец.  Преди около два месеца той подреди 14 пластики и картини в красива изложба „Красота на една ръка разстояние”. Той вдъхва живот на изсъхнали корени и дървета, чрез фина намеса от човешка ръка. Сред атрактивните пластики бяха цветарници, столове, оформени от дънери, змия, сърца и куче, изработени от корени на бук, топола и дъб.

Няколко партии се регистрираха в ОИК за участие в изборите за общински съветници и за кметове.  Бизнесменът и общински съветник Андон Тодоров регистрира „Партия на зелените“за участие в изборите за кмет на кметство с. Церово, с. Рилци, с. Падеш, с. Бело поле на 25 октомври 2015 г. Останалите партии са  „Българска социалдемокрация”, „Обединена България”, политическо движение „Социалдемократи”, ПП ГЕРБ - Гоце Делчев и други.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)