Избрани Новини

Евелина Николова и Тайбе Хюсеин с бронзови медали на световното първенство по борба в Лас Вегас

Двете състезателки победиха китайка и латвийка

Евелина Николова спечели бронзов медал на световното първенство по борба в категория до 55 кг

Дамите отсрамват засега националния отбор по борба на световното първенство в столицата на хазарта Лас Вегас.

Евелина Николова и Тайбе Юсеин спечелиха бронзовите отличия в категориите до 55 и 63 килограма.

Николова направи невероятен обрат срещу Куйню Панг. Китайката водеше със 7:0, но нашето момиче успя да я тушира и да спечели отличие.

Евелина Николова се състезава в  неолимпийската категория до 55 кг, след като в последните дни преди световното първенство не успя да свали килограми и да влезе при 53-килограмовите.

Тайбе Юсеин донесе втория медал на България, след като отнесе с 13:2 латвийката Анастасия Григориева. Така българката си осигури и квота за олимпийските игри в Рио.

"Много съм щастлива, че спечелих този медал и постигнах целта, за която дойдох тук. Явно ми стана навик в решителните срещи да ми повеждат и да обръщам резултата. На почивката при 0:5 треньорът ми Серафим Бързаков ми каза да не се отчайвам и ми вдъхна кураж. Окуражи ме, че мога да спечеля с туш. Повярвах му, че мога да го сторя и го направих, за да му докажа, че е прав", коментира Николова след успеха.

"Наистина съм малко преуморена, тъй като тази година ми се насъбраха много състезания. Именно затова не свалих и килограми. Имахме намерение да се боря на 53 кг, за да гоня квота, но това не стана и сега, след като спечелих този медал, смятам че е било правилно," каза още българката.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)