Избрани Новини

Пленер "Стъпки напред“ събра художници от различни поколения

Проведе се за четвърти път в Благоевград

Четвърти пленер по живопис „Стъпки напред“ се проведе от 1 до 10 септември в Благоевград. В него взеха участие 13 художници от различни поколения от цяла България.

Сред тях са творци като Димитър Яранов, Красимир Добрев, Гордън Картър, Богдан Александров, Христо Шапкаров, Сашо Стоицов, Кирил Иванов, Димитър Шопов – Гавазов и други. Художниците са обединени от идеята за модерното интерпретиране на визуалното, преминаващо отвъд границите на общоприетата реалистична естетика. Те рисуваха в къщите „Дърворезба”, „Графика”, „Керамика”, намиращи се в кв.”Вароша” – Благоевград.

Официалното откриване на пленера беше в къща-музей на Георги Измирлиев-Македончето. А днес от 18 часа в Общинската художествена галерия бе официалното закриване на пленера и откриване на изложбата на участващите в него художници.

Изложбата откри директорът на Дирекция "Хуманитарни дейности" в Община Благоевград Христина Шопова, която пожела на художниците нови срещи и изяви в красивия Благоевград, винаги отворен за иновативни идеи и творчески прояви.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)