Избрани Новини

В Разлог искат да изграждат нови поливни ситеми за парка си

Мисия Разлог

09-09-2015, 11:38

Снимка:

zadupnitsa.com

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Поливат автоматично парка в Разлог

Цветен Разлог (галерия)

Напоителна система вече полива 25 дка от разложкия парк

Нова автоматизирана подземна напоителна система вече функционираа в централния парк на Разлог. Тя обхваща целия парк, чиято площ е близо 25 декара. Общината има намерение да кандидатства с проекти за разширяване на подземната напоителна система и в други зелени зони в града, както и за парковете в останалите населени места в общината, съобщава БНТ.

Напоителната система е изградена със 100% финансиране от Европейския съюз. Средствата са осигурени по Програмата за развитие на селските райони, а стойността на проекта е близо 60 хиляди лева. Тревните и цветни площи се поливат посредством вградени подземни потъващи разпръсквачки. По електронен път се управлява целия режим на водоподаване.

“Идеята е пестене на вода, равномерно поливане на зелените площи и храстовите формации”, коментира Асен Крайнов, експерт в отдел “Екология, чистота и земеделие” в община Разлог.

Около стволовете на дърветата е изградена и система за капково напояване. В нея са монтирани датчици, които я спират, ако завали дъжд или настъпи авария в някои от секторите.

“Равномерното поливане осигурява целогодишна свежест и зеленина в централния парк на община Разлог”, каза Асен Крайнов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов