Избрани Новини

Туристически информационен център ще бъде създаден в Кюстендил

Ще се предоставя информация за туристическите забележителности

Туристически информационен център и квартирно бюро ще бъдат създадени в Кюстендил. Това обяви кметът на общината Петър Паунов, предаде радио „Фокус”. В центъра ще се предоставя информация за туристическите забележителности, предоставяне на материали, организиране на рекламни кампании, оказване на съдействие при извършването на маркетинговите проучвания. Една от ключовите дейности ще бъде насочена към възстановяване на бившите квартирни бюра. Звеното ще започне да функционира в рамките на 45 – 60 дни.

"Информацията ще бъде обединена. Ще включва места за настаняване на територията на цялата община Кюстендил от стаи за гости до пет звездни хотели. Призоваваме всички, които до момента са регистрирани, както и тези които предстои да се регистрират, да предоставят снимков материал, защото ще има и информационен сайт, чрез който детайлно ще се показват разположението и ценовите услуги”, заяви Петър Паунов.

Звеното ще бъде изградено на централния площад „Велбъжд”, което ще позволи всеки един от гостите да получава информация за туристическите обекти, легловата база и предлаганите услуги. Услугата и информационната база ще бъде безплатна. Обсъжда се за леглата в малките населени места да бъде намалена ставката за патентния данък. Самата информация ще бъде актуализирана на всеки половин част. В информационния център ще бъдат разкрити две работни места.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов