Избрани Новини

Композиция на Максим Горанов сред отличниците на "Пирин фолк 2015"

Второ място за песента на рок легендата от Плевен

През уикенда в Сандански се проведе 23-ия пореден международен етнофестивал "Пирин фолк". В конкуренцията на 23 песни журито с председател проф. Стефан Драгостинов и членове от България, Сърбия и Македония отличи сред най-добрите и композицията на Максим Горанов - "Който обич няма", изпълнена от редовната участничка във фестивала Вили Рай. Песента завърши на второ място.

Легендарният китарист от Плевен създаде музиката и аранжимента на проекта. Текстът пък е дело на голямата поетеса Надежда Захариева и съвсем закономерно силният творчески екип бе сред фаворитите.

За пръв път в историята на конкурса в Сандански се появи и американски рапър, който акомпанираше на родената в Етрополе и живееща в Белград певица. Може да чуете песента "Който обич няма" тук.

Победител в конкурса "Пирин фолк" за най-добра песен стана друг ветеран в надпреварата - младият петрички композитор Светослав Лобошки. "В празник и делник" беше изпълнена от Борислав Бакалов. Трета остана изцяло авторската песен на Васил Чамов "Лична мома".



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)