Избрани Новини

Заловиха ром крадец

Петричанин го хвана с откраднатата чанта с документи и пари на горски инженер

Ром открадна чантата с документи и пари от джипа на горски инженер пред дома му в Петрич  на бившата улица „Москва” днес около 9.30 часа, пише struma.com. Докато минавал пеш по улицата, той видял, че капака на колата на служителя на горското е отворена и грабнал преносимата му чанта. В нея е имало документи, пари около 400 лв., както и три телефона.

След като взел чантата, ромът-крадец я изхвърлил до гюм за боклук. В този момент обаче го видял петричанинът Филип Т. Той го подгонил по улица „Н. Вапцаров, където живее. Настигнал го и го хванал. При първоначалните обяснения, които ромът дал пред него, той намерил чантата с парите на улицата. Докато се обяснявал, лъжите му лъснали от позвъняването на единия от трите телефона, които били вътре в чантата.

Оказало се, че собственикът Кирил се обажда. Докато петричанинът говорил с него, крадецът избягал и се скрил в ромската махала. Заедно с Филип Т., горският и още един мъж те отишли в ромската махала и открили рома сред множеството.

Петричанинът, който го заловил, го показал на горския инженер. В това време обаче се насъбрали други роми и започнали да отправят заплахи към тримата. Потърпевшият се обърнал към дежурния полицай и подал жалба за кражба. По думите му от цялата сума липсвали 100 лева.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов