Избрани Новини

Георги Стоянов завършва работата по четвъртата си книга

Главният редактор на Plevenutre.bg разкрива, че проектът ще е в стила на един от любимите му автори - Чарлс Буковски

Журналистът и писател Георги Стоянов усилено работи върху четвъртата си книга. Главният редактор на Plevenutre.bg разкрива, че проектът ще е в стилистиката на един от любимите му автори - Чарлс Буковски, който е известен с безкомпромисния си език.

"Правя всичко, за да освободя графика си и да я завърша. Работя над нея все още, но най-вероятно ще намеря време да я пусна през 2016-та. Смятам, че ще е изключително провокативно начинание. Ще издам, че с една от най-големите музикални звезди на българската поп сцена подготвяме негов хит като саундтрак към трейлъра за книгата. Мисля, че цялостно всичко ще се получи доста добре. Винаги се водя от това, че нещата, които правя трябва да са интересни за хората. Не съм от тези, които графоманстват, пускат книга след книга и се мислят за велики умове, оплаквайки се от вечно недооцененото си високо разбиране за изкуство", сподели Стоянов за читателите на Plevenutre.bg.

Миналата година той пусна на пазара "Никога не се предавай: Историята на Детелин Далаклиев", а зад гърба си има и две други книги - "Бели птици и куршуми"(2009) и първият роден електронен бестселър, регистрирал над 3000 продажби - "Лошите момичета на България" (2012). Общият тираж на книгите му пък е над 10 хиляди, което го превръща в най-продавания плевенски автор през последните години.

"Комерсиалната тематика не ми е интересна вече, защото видях, че това се продава най-лесно. Освен това, получих предложение от още един голям спортист за работа по книга. Прочел е "Никога не се предавай: Историята на Детелин Далаклиев" и останал доволен - сам ме потърси. Убеден съм, че ще се получи още един стойностен продукт. Разбира се, няма да издам името му, тъй като все още сме в много начален етап на разговори, но ще загатна, че плановете ни, по някакъв начин, са свързани с Олимпиадата в Рио през 2016-та", разкри Георги Стоянов.

"Детелин Далаклиев е един от малкото световни шампиони на Плевен и все още е последният световен шампион на България в бокса. Което е красноречив факт. За мен беше огромна чест да работя над "Никога не се предавай". Вярвам, че всеки, който се е докоснал до историята му, е останал вдъхновен. Плевен трябва да се гордее с личности като Детелин", допълни главният редактор на Plevenutre.bg.

Георги Стоянов е дългогодишен журналист в един от най-четените български седмичници - "Шоу", където продължава да пише и днес. Автор е на стотици интервюта, като пред него са се изповядвали редица знакови фигури от българския обществен живот - политици, спортисти, певци, актьори и шоузвезди. Бил е главен редактор на спортен сайт и на известно светско електронно издание. Работил е и с популярния журналист Георги Неделчев в първото българско мъжко списание "Номер 69".



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)