Избрани Новини

Министър Петкова: Проверяваме готовността на енергийните предприятия за зимата

До края на септември ще продължат проверките в цялата страна

"Проверяваме готовността на трите ЕРП-та и ЕСО в цялата стана, за да гарантираме сигурността на електрозахранването за битовите и стопанските потребители в страната". Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова на първата проверка в Кюстендил. На срещата присъстваха и областният управител на Кюстендил Виктор Янев, кметът на Кюстендил Петър Паунов, зам.министър Николай Николов, изпълнителният директор на ЧЕЗ за България Петър Докладал, както и експерти от МЕ и ЕСО.

Министър Петкова бе категорична, че диалогът и координацията между изпълнителната, местната власт и ЕРП-та ще продължи. "Активният диалог ще продължи, за да няма дискомфорт за потребителите на електроенергия", каза още тя. "Миналата зима при кризисните ситуации работихме като екип и се справихме със съвместни усилия", допълни още тя.

По време на срещата министър Петкова информира, че другата седмица ще се обнародва Наредбата за сервитутите на енергийните предприятия. По искане на енергийните предприятия ще могат да се променят сервитутите, за да се избегнат авариите от миналата година. До края на месец септември ще продължат проверките в цялата страна.

Експертите от МЕ ще посетиха днес най-засегнатите региони от област Кюстендил през март 2015, за да се уверят, че всички превантивни мерки са предприети. Г-н Докладал благодари за добрия диалог и увери, че координацията с Министерството на енергетиката и Електроенергийния системен оператор ще продължи.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)