Избрани Новини

Самодейци два дни се надпяват и надиграват

Започна Фолклорният фестивал "Песни от извора" в Петрово

Този уикенд в подножието на планина Славянка ехти ритъмcj на фолклора на България, Гърция и Македония. Самодейци от трите държави се надпяват и надиграват на сцената на Фолклорния фестивал "Песни от извора" в санданското село Петрово. Музикалното събитие се провежда за пети път край извора в селището.

Стартът на проявата бе даден днес в 10,00 часа от кмета на община Сандански Андон Тотев. Градоначалникът пожела на участниците да покажат най-доброто от себе си и да имат изяви на много и престижни музикални форуми. Близо 500 певци, музиканти и танцьори представят своя традиционен и автентичен фолклор и култура.

Община Сандански ще отличи най-добрите и изявените на фестивала, на който има много пъстри народни носии, хубави песни, кръшни танци и отбрана музика. Събитието се финансира по спечелен от общината проект „Гласа на Южен Пирин, с. Петрово" на стойност близо 50 хиляди лева. Всички участници ще получат грамоти.

В кметството на с. Петрово миналата година бе обособен етнографски кът, показващ стая за хранене, съдове за носене на вода и готвене, дървена бебешка люлка и други предмети от бита преди десетилетия. Хиляди гости, които обичат фолклорната музика и танци, ще станат част от магията на фолклора на трите балкански страни, информира standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов