Избрани Новини

Кукерите от Крупник-център събраха съседи и приятели

Разпънаха трапеза за традиционния кукерски курбан

Групата от село Крупник-център даде кукерски курбан точно в навечерието на празника на селото. В петък вечер по традиция кукери, бабугери, мечки и мечкари седнаха на обща трапеза, посрещнаха съседи и приятели на голяма веселба. Горният площад на селото е мястото, където Крупник- център правят своята традиционна веселба и се черпят за здраве. Курбанът се прави със средствата, събрани на 1-ви януари. Специални гости бяха кукерите от групата на „Драката”, така кукерите в Крупник показват обединението помежду си и приемствеността на изконната традиция.

За веселбата допринесе и оркестър с жива музика, а всички гости виеха кръшни хора.

Празника не пропуснаха и кметът на Община Симитли Апостол Апостолов и кандидатът за кмет на село Крупник, издигнат от Коалиция „Бъдеще за Община Симитли” Иванка Чакалска. Кукерският курбан на Крупник-център бе „генерална репетиция” за празника днес.

Днес, последната събота от месец август, Крупник празнува. Хиляди се събират на площада. По традиция за младежкия събор кметството, със съдействието и подкрепата на общината, подготвят пъстра празнична програма.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)