Избрани Новини

Изменят плана за развитие на Благоевград

Днес се проведе общинска сесия

С пълно мнозинство Общински съвет – Благоевград прие изменението на интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Благоевград.
Жителите на града също могат да дават своето мнение за изменения в градския план. До 2-ри септември те могат да дават предложенията си в сайта на Община Благоевград.

По време на редовната сесия председателят на Общинския съвет - Благоевград Радослав Тасков обяви, че вече има постъпили три предложения сред които са изграждане на многофункционална спортна зала в НХГ „Св. св. Кирил и Методий” и реновиране на детска градина № 8 „Вечерница”.
Сериозен дебат по време на гласуването предизвика изграждането на хотел към стадион „Христо Ботев”. Най-много въпроси относно изграждането му имаше кандидатът за кмет Милан Богдански. ”Защо хотел, а не общежитие? Колко пари ще струва този хотел?”, попита Богдански.
Според него изграждането на такъв хотел е чист бизнес. „Идеята е в Благоевград да се изградят още спортни игрища. А чрез изграждането на спортно-възстановителен център ще привличаме повече спортисти”, каза от своя страна Христина Шопова, директор на дирекция „Хуманитарни дейности” към общината.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов