Избрани Новини

Откриха реконструираното читалище във Филипово

Планира се откриването на съвместна етно изложба

 
 

С официална церемония кметът на община Банско заедно със заместник-областния управител на Благоевград Асим Адемов и домакина – кметът на село Филипово Ариф Моллов откриха изцяло ремонтираното читалище „Никола Вапцаров”. Строително-ремонтите дейности са в изпълнение на партньорски проект между община Банско, община Гевгелия, Македония и Министерството на регионалното развитие. Неговото наименование е „Обща култура, традиции и история – мост към нашето европейско бъдеще“, като общата му стойност е 298 963,17 евро. 85% от средствата са осигурени от Европейския съюз, а 15% са национално съфинансиране.

Направена е цялостна реконструкция на читалището, в резултат на която са обособени многофункционална зала, зала за кръжочни дейности, компютърен кабинет и библиотека. Прилежащите им части също са реновирани.

Обновяването на читалището в село Филипово е основната дейност по проекта за община Банско. Паралелно с това се планира откриването на съвместна етно изложба, придружена от фолклорна вечер, която ще представи културата и традициите на двете общини. Ще бъде разработен също общ туристически гид.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)