Избрани Новини

Кметът Камбитов провери строежа на закрития басейн в Благоевград

Спорният комплекс се простира върху площ от 23 декара

Кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов инспектира работата по изграждането на новия закрит басейн с олимпийски размери в града. Дейностите вървят по график, спазват се всички срокове и изпълнителите се придържат към всички правила за безопасност на обекта, констатира кметът Камбитов.

Закритият плувен басейн е част от новоизграждащия се многофункционален спортен комплекс в квартал „Еленово”. За модерната визия на басейна гарантира и Българската федерация по плувни спортове. Той ще обслужва хиляди деца, носители на медали за Благоевград и страната, ученици и граждани. В новия модерен басейн ще се провеждат държавни първенства, международни състезания и ще бъде в полза за града, развитие на туризма и икономиката.

Спорният комплекс се простира върху площ от 23 декара. Мястото е избрано и  заради възможността за газифициране. Освен закрит басейн с олимпийски размери,  проектът предвижда комплекса да включва игрища за футбол, баскетбол, волейбол и други. Ще бъдат изградени и два тенис корта, ще се обособи прилежащ паркинг.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)