Избрани Новини

Екипи търсят изчезналия в Рила

Издирват го спасители и кучета от три отряда в страната

Продължава издирването на 21-годишния младеж, който изчезна в Рила недалеч от Белмекен.  "Екипите работят на терен. Слава богу, времето е хубаво", каза дежурният в Планинската спасителна служба Иван Драгошинов, предаде БНТ. "Гориста е местносттта, пресечена е. Движат се на височина от 1900 до 2100 метра. Претърсват се районите, които вчера не са успяли. Създадена е организация и се надяваме младежът да бъде намерен".

Спасителят не се ангажира конкретно с предположения колко може да се отдалечи човек.

„Не мога да кажа точно. След като е казано, че младежът познава района, буди учудване, че той може толкова далече да стигне и така да се загуби в район, който познава, но всичко става, всичко е възможно. Дай боже, да не се е контузил или да загуби самообладание, а някъде да се е подслонил и да чака да го намерят екипите. Има екипи на пожарната, има екипи на РПУ-Пазарджик, нашите екипи – ние имаме 9 души и 6 кучета от три отряда в страната. И местни са се включили. Още сутринта беше създадена организация и продължава издирвателната дейност.”, коментира Драгошинов.

"Вече всякаква версия може да се мисли", каза спасителят в отговор на въпрос има ли опасност момчето да е пострадало.

„Не може така изведнъж младежът да изчезне, в нищото да се изпари. Нещо е станало, което ние … сега трябва да намерим момчето за да преценим какво е, как е, изобщо как е протекъл целият случай.”, обобщи Иван Драгошинов.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)