Избрани Новини

Видеонаблюдение в детските градини и социални заведения ще има в Кюстендил

Общината има готовност да монтира камери и в училищата

Предстои въвеждане на видеонаблюдение във всички детски градини и социални заведения. Това съобщи на пресконференция кметът на община Кюстендил Петър Паунов, предаде радио „Фокус”. Всяка детска градина, филиалите, яслените групи и социалните заведения, всички стаи и спални помещения, без помещенията за преобличане, дворовете, ще бъдат оборудвани с видеокамери.

"Това е както за сигурността на децата ни и на всички потребители, така и за гарантиране спокойствието и качеството на услугата”, каза Петър Паунов. В началото на месец септември предстоят срещи с родителите, които ще попълнят анонимни анкети, с цел да дадат своето мнение за въвеждането на видеонаблюдение. На този етап почти всички сгради са преминали обследване за монтиране на техниката, предстои и обявяване на обществена поръчка.

"Достъп до материалите ще имат само хора със специален достъп, съгласуван от Агенция за закрила на детето, лицензирани, за да може да се гарантира сигурност, качество на услуга и спокойствие”, поясни Петър Паунов. Всеки един родител ще има възможност да провери отношението към детето, качеството на услугата или превантивно да се информира. Ще бъдат изградени специални центрове с монитори.

В началото на месец септември ще бъдат проведени срещи с ръководствата на училищата, както и с представители на образователното министерство, защото общината има готовност да монтира камери и в класните стаи.

"Искаме пълно спокойствие и сигурност за хората които работят, на потребителите, нашите деца, близки и приятели”, допълни Петър Паунов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов