Избрани Новини

АМ „Струма” е готова на 73 % /снимки/

Мисия

23-08-2015, 17:19

Снимка:

МРРБ

Автор:

bladoevgradutre

Всичко от Автора

Министър Лиляна Павлова инспектира строителството на Лот 2

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова инспектира строителството на Лот 2 на АМ „Струма“ от Дупница до Благоевград. Тя увери, че до края на октомрви ще бъде пуснато движението по отсечката. Към момента са изпълнени 73% от строителните дейностите по трасето. Създадена е организация на работа, така че и в почивните дни на терен има пълна мобилизация на хора и техника, които използват светлата част деня, за да изпълнят строителството в срок, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Официалното откриване на Лот 4 на автомагистралата - от Сандански до Кулата, ще се състои началото на септември, съобщи министър Павлова. Към момента отсечката е в експлоатация, като по нея се извършват довършителни работи.

„Всички сме равни пред закона, а той постановява, че никой няма право да строи без документи“, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова пред благоевградските медии по отношение на казуса с незаконните постройки в Гърмен. Тя подчерта, че правителството трабва да има нулева толерантност към незаконните сгради, независимо от вида им или етноса на хората, живеещи в тях. Министър Павлова информира, че установените незаконни постройки в Гърмен са общо 124, като 102 от тях остават да бъдат премахнати.„Имаме готовност за премахване на 22 сгради: 2 бяха временно отложени, заради запитването на съда, а за 20 вече има избран изпълнител“, съобщи тя. Решението на Общинския съвет, което влиза в сила на 26 август, постановява реда за извършване на дейностите по премахване на незаконните сгради. „Кметът и екипът на общината трябва да създадат необходимата организация за това“, каза Лиляна Павлова и допълни, че на хората, живеещи в незаконните постройки, трябва да бъде предоставена декларация, чрез която да заявяат нужда от предоставяне на временно настаняване. „След като бъде осигурено такова, особено за семействата, в които има деца, ще можем да се пристъпим към поетапно и по график премахване на незаконните сгради“, уточни министърът. „Политиката ни е последователна, виждате че премахваме незаконни сгради и във Варна, Стара Загора и в Бургас. Не трябва да правим изключения, трябва да спазваме закона“, категорична беше тя. По отношение за работата на правителството Лиляна Павлова увери, че макар и коалиционно, то работи в синхрон и резултатите са налице. Тя отчете, че политическата стаблилност в страната само за няколко месеца е довела до увеличение на приходите по бюджета и нарастване броя на желаещите да развиват бизнес на територията на страната. „Най-важното е да бъдем остров на стабилност на Балканите. Това дава огромен потенциал за България, от който трябва да се възползваме“, заяви Павлова.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов