Избрани Новини

Регионална библиотека в Благоевград отбелязва рождението на Доналд Бисет

Провежд Детско утро под надслов "Небивалици"

Развлекателната културна програма подготвена от Община Благоевград за учениците през лятната ваканция продължава и тази седмица в Регионалната библиотека „Димитър Талев”. Днес от 10:30 часа в читалнята на Детския отдел на библиотеката ще се проведе Детско утро под надслов „Небивалици”. Заниманията са посветени на британския актьор и писател Доналд Бисет. Поканени са децата от ДДЮЛРГ „Св. Николай Мирликийски” с ръководител Силвия Иванова, от Център за настаняване от семеен тип , от Образователен център „Еврика” , от езикова школа „Магнаура”, от частна занималня „Happy Kids Housе” и деца, които са редовни читатели на Детския отдел.

По повод 105-годишнина от рождението на Доналд Бисет, библиотекар ще разкаже на децата за живота и творчеството на писателя, както и за книгата „Небивалици“, където са събрани най – хубавите му приказки. За доброто настроение на малчуганите ще бъдат прожектирани филмирани приказки от книгата „Небивалици” - „Анабела”, „Реката от думи”, „ Полицаят Артър и неговият кон Хари“, „Тигърчето, което обичаше да се къпе” и „Ерос и славейчето”.

На 27 август от 10:30 часа отново в читалнята на Детския отдел на Регионална библиотека „Димитър Талев” - Благоевград ще се проведе Ден на баснята под надслов „Най-хубавите басни”. Малчуганите ще слушат басни и ще се запознаят с характерните им жанрови особености . Урокът има за цел изграждане на навици за четене и развиване творческите способности на децата. След заниманието ще бъдат прожектирани филми по басните „Полският и градският мишок”, „Лисицата и гроздето”, „Врана и лисица”, „Кукувица и петел”, „Приказка за заекът и костенурката”, и „Приказка за лъжливото овчарче”.           



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)