Избрани Новини

В Гоцеделчевско са одобрени 401 семейства, поискали помощ за първокласник

Продължава приемът на заявленията

Продължава  приемът на документи за еднократна финансова помощ за първокласник, съобщава БНР. Молби за отпускане на еднократната помощ, която е в размер на 250 лева, се подават до 30 септември. Сред необходимите документи, които трябва да се предоставят при подаване на молба са удостоверение за брутни месечни доходи на семейство за последните 12 месеца, като средният доход на месец на човек не трябва да  надхвърля 350 лв. Родителите трябва да представят още удостоверение, че ученикът е записан в първи клас в  съответното училище, удостоверение за  раждане и лична карта на родител. На облекчени условия трябва да отговарят децата с един родител и децата настанени в приемни семейства или с увреждания,  за които изискването за доход не важи. 

Документите за отпускане на еднократната  помощ за ученици се подават в дирекция  „Социално подпомагане“.

До момента в Гоцедечлевско са одобрени молбите на 401 семейства, от които 157 в Гоце Делчев, 107 за община Гърмен, 63 в Сатовчанско и 74 за община Хаджидимово.

Отпуснатата еднократна помощ подлежи на връщане, ако не се използва по предназначение.  От дирекция „Социално подпомагане“ ще извършват проверки по училищата и записаните деца, които не са тръгнали на училище, ще трябва да върнат отпуснатата  сума от 250 лв.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов