Избрани Новини

Провериха за гражданската регистрация в Благоевградско

В Благоевград има подадени най-много адресни заявления от цялата област

Успешно приключиха проверките на комисиите за гражданската регистрация в област  Благоевград, съобщава БНР. В състава на комисиите се включиха представители на Областна  администрация Благоевград, служители на общинските администрации от 14-те общини в областта, представители на полицията и на служба ГРАО.

Целта на проверките бе да се проверят адресните  регистрации за периода от 1 юли 2014г. – 30 април 2015 г., по отношение на тяхната законосъобразност. Това обстоятелство произтича от Закона за гражданската регистрация.

От представените протоколи пред Областния управител е констатирано, че на територията  на община Благоевград има подадени най-много адресни карти за настоящ адрес и заявления за постоянен адрес – общо 5415 бр. Тя е следвана от община Петрич, в която са подадени общо 2065 адресни карти и заявления. Най-малко са подадените заявления и адресни карти на територията  на община Белица - само 193 бр.

По време на проверките не са установени нарушения на разпоредбата на закона, съотносими към гражданската регистрация за проверявания период.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов